top of page

Aktivnosti

Ovdje možete pronaći najavu aktivnosti za naredno razdoblje kao i informacije o našim redovnim i prošlim aktivnostima.
Srednjoškolska natjecanja iz logike

HLU je od 2011. godine suorganizator srednjoškolskih natjecanja iz logike koja provodi Agencija za odgoj i obrazovanje. Članovi HLU-a koji su i članovi Državnoga povjerenstva za logiku svake godine sudjeluju u izradi zadataka za natjecanje.

Zadatke s prethodnih natjecanja možete pronaći na stranici našega člana, profesora Krešimira Gracina. a informacije o ovogodišnjim natjecanjima dostupne su na stranici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Popularizacija logike

HLU ulaže velik napor u popularizaciju logike na svim razinama - kao predmeta u srednjoj školi i na fakultetu, te kao discipline od koje imaju koristi ljudi raznih struka i koja ima vrlo široku primjenu. Jeste li znali da sva računala i slični uređaji rade na logičkim principima te da su perilice rublja programirane korištenjem grane logike koja se naziva fuzzy logic? Volite li rješavati logičke zadatke? Pridružite nam se!

Seminari za nastavnike
Logic and Applications 2015.

Naši članovi sudjeluju kao predavači na seminarima za nastavnike filozofije, logike i etike gdje im na zanimljiv i razumljiv način prenose svoja znanja i pokušavaju prikazati logiku u najboljem mogućem svjetlu..

Prezentacije s prijašnjih seminara možete pronaći ovdje.

HLU je 2015. godine po prvi put bio suorganizatorom međunarodne znanstvene konferencije Logic and Applications  koja je održanana IUC-u u Dubrovniku.

Dolazak poznatih logičara u RH

U suradnji s Centrom za logiku, metodologiju i teoriju odlučivanja Filozofskoga fakulteta u Rijeci HLU je u lipnju 2015. godine suorganizirao jednodnevnu konferenciju na kojoj je gostovao poznati filozof i logičar Graham Priest.

Suradnja

HLU u provođenju svojih aktivnosti surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Centrom za logiku, metodologiju i teoriju odlučivanja Filozofskoga fakulteta u Rijeci te s raznim drugim fakultetima i znanstvenim institucijama. HLU je zainteresiran za suradnju sa svima čije se djelovanje bilo na koji način dotiče logike.

 

bottom of page